Raportul Buletinul Insolventei este un instrument util pentru mediul de afaceri si, în special, pentru investitorii din domeniul financiar-bancar, asigurari, valori mobiliare, cat si in activitatea institutiilor si autoritatilor publice.

In Buletinul Procedurilor de Insolventa se publica citatiile, convocarile, notificarile, comunicarile si alte acte de procedura emise de instantele judecatoresti, administratorii judiciari sau lichidatorii judiciari, dupa deschiderea procedurii de insolventa si este functional de la data intrarii în vigoare a Legii nr. 85/2006, privind procedura insolventei, respectiv 21 iulie 2006.

In cazul in care nu exista inregistrari inseamna ca pentru respectiva firma nu s-a solicitat declansarea procedurii de insolventa.

In cazul in care exista inregistrari, atunci respectiva firma s-a declansat procedura de insolvanta, iar aportul prezinta etapele parcurse si detaliile aferente.

Cu alte cuvinte, o firma aflata in insolventa este in incapacitate de a-si plati obligatiile financiare curente. Din acest motiv si din punct de vedere al riscului asociat, nu ar trebui sa se deschida nici o relatie contractuala cu o firma aflata in insolventa.